DOKK eseménybeszámoló

2017. szeptember 29-30-án, a budapesti BME Informatika Épület adott otthont a Digitális Oktatási Konferencia és Kiállításnak. Bemutató osztálytermünkbe invitáltuk a látogatókat, standunkon olyan modern oktatási eszközöket válogattunk össze, amelyekkel élmény a tanulás és a tanítás.


A programozás tudás, az algoritmikus gondolkodás lassan alapkompetenciának fog számítani, viszont fontos, hogy ezt a tudást a gyermekek élményalapú tanulás közben tudják elsajátítani. Edbot, a Scratch-ben programozható humanid robot erre tökéletes. Varga Mariann oktatónk demonstrálta, ahogy 2 Edbot együtt és felváltva gyakorlatozik. A gyerekek a helyszínen ki is próbálhatták a robot vezérlését.


Aknai Dóra Orsolya utazó gyógypedagógus Bee-Bot és Blue-Bot népszerűsítéséért felelt, Fehér Péterrel együtt a robot méhecskék alkalmazásának valós előnyeit emelték ki. Felhasználási tapasztalatokat, feladatlapokat, valamint új, saját szerkesztésű gyakorló pályáinkat is bemutatták.


Legnagyobb látványosságnak a Magyarországon most debütáló Active Floor, interaktív padló bizonyult. A gyerekek és felnőttek egyaránt önfeledten ugráltak a felületen, miközben épp szörnyecskéket üldöztek, dj programmal zenéltek, matematikai feladványokat oldottak meg, sztorit alkottak vagy az egyes játékok közbeni, tovább lepéshez szükséges kérdésekre válaszoltak. Az Active Floor "Jump 'n' Learn" szlogenjüket mindent elmond. Az élmény futurisztikus volt, a termék kereszttantervi lehetőségeinek tárháza végtelen. A rendelkezésre álló sablonoknak köszönhetően a játékok száma bővíthető, egyénileg alakítható.


Az Ügyesedni szoftvercsomagok online felületen történő premierje rendkívül sikeres volt, kiemelt érdeklődés volt az alap- és részképességfejlesztő játékok online verziója iránt, melyek interaktív táblán, tableteken és PC-n is elérhetőek. Szabolcsiné Mecsei Andrea, gyógypedagógus, az Ügyesedni 2. szoftvercsomag szerzője is jelen volt és megválaszolta a felmerült kérdéseket, megmutatta a játékban rejlő opcionális lehetőségek sokaságát. A kiosztott promóciós kódokkal tanárok, szülők és diákok október végéig ingyen tesztelhetik a játékokat. Az ugyesedni.hu weboldalon jelenleg is elérhetőek ezek, a demó verziókat bárki térítésmentesen kipróbálhatja.


A Tobii PC Eye Mini kiegészítő eszköz segítségével szemvezérléssel is tesztelhetőek voltak ezek az Ügyesedni szoftverek. A Tobii Dynavox cég képviseletében, Pulay Márk nagy hozzáértéssel segítette a kipróbálásra jelentkezőket, akik pillanatok alatt képessé váltak a szemükkel kontrollálni a laptopot és azáltal a játékot.


Taneszköz részlegünkön a taneszkoz.hu webáruház legsikeresebb termékei mellett újdonságokat is bemutattunk. A regisztrálók exkluzív csomagban vehették át a tanévre készült modern oktatási eszközkatalógusunkat.

Összességében sikerrel tekintünk vissza az eseményre, bízunk az oktatás digitális átalakulásában, fejlődésében!


 

Vissza